Pic

#TeamPresence: maak kennis met Jeroen en Teuntje, stagiaires @PresenceMaastricht

#TeamPresence: maak kennis met Jeroen en Teuntje, stagiaires @PresenceMaastricht

De jeugd heeft de toekomst! En wij hebben nogal wat jeugd in huis! Deze week interviewen we Jeroen en Teuntje, zij lopen stage in ons kantoor in Maastricht.

Teuntje en Jeroen

We beginnen bij het begin, wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Teuntje: Ik ben Teuntje Manders, ik ben 21 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Asten, een dorp in de buurt van Eindhoven. Vier jaar geleden ben ik naar Maastricht verhuisd om aan de Vertaalacademie te beginnen en nu hoop ik dit jaar mijn diploma te behalen.

Jeroen: Mijn naam is Jeroen Muyrers, ik ben 23 jaar oud en kom uit Landgraaf. Sinds 2015 studeer ik aan de Vertaalacademie in Maastricht. Ik heb gekozen voor de talen Duits, Engels en Nederlands. Verder is mijn vakgebied Economie.

Waarom wilden jullie stage lopen bij Presence?

Teuntje: Ik wilde heel graag stage lopen bij Presence omdat je de mogelijkheid krijgt om projectmanagement te combineren met vertalen. Ik was erg benieuwd of het projectmanagement mij lag, maar ik wilde het vertalen niet helemaal laten vallen. Mijn sollicitatiegesprek was ook erg gezellig dus ik was meteen geïnteresseerd!

Jeroen: Bij Presence kreeg ik, net zoals Teuntje, de kans om een stage projectmanagement te lopen. Ideaal dus om erachter te komen of projectmanagement bij mij past. Maar ook de internationale uitstraling van het bedrijf sprak mij erg aan.

Wat is de grootste uitdaging die je tijdens deze eerste week bent tegengekomen?

Teuntje: De grootste uitdaging is voor mij zeker de reisafstand (drie minuten lopen, haha). Nee even serieus, waar ik de eerste week het meest aan moest wennen, was de projectmanagementsoftware. Voor mij was dit helemaal nieuw, dus het duurde wel even voordat ik Wordbee onder de knie had.

Jeroen: Ook ik moest even wennen aan de projectmanagementsoftware die bij Presence gebruikt wordt. Ik was hier voor mijn stage nog niet mee bekend.

Wat is de belangrijkste les die je (tot nog toe) tijdens je stage hebt geleerd?

Teuntje: Het programma ‘Word’ is vaker je vijand dan je vriend.

Jeroen: Dat er veel verschillende factoren een rol spelen bij een vertaalproces. Rekening houden met de vertaler, de revisor én de klant kan soms lastig zijn.

Wat vind je het leukste aan stage lopen bij Presence?

Teuntje: Ik vind het erg leuk om contact te hebben met de klanten én de vertalers. Op kantoor is het erg gezellig dus ik vermaak me prima! Verder vind ik het leuk dat je zo betrokken bent bij de vertalingen.

Jeroen: Het team en de variatie aan werk. De omgang met collega’s is informeel, maar er hangt toch een professionele sfeer. Dit spreekt mij erg aan.

Ten slotte, is er iets wat jullie de volgende stagiaires graag wil meegeven?

Teuntje: Neem alle kansen die je krijgt!

Jeroen: Kijk zeker niet op tegen je stage. Je wordt hier goed ontvangen en je krijgt de kans om veel te leren.

Wil je ook graag stage lopen bij ons? Of ben je afgestudeerd en ben je op zoek naar een baan? Neem contact met ons op en we kijken graag samen naar de mogelijkheden!

Ja, ik heb interesse!