Live meetings

Een meertalige live meeting organiseren? Tolkencabine, tour guide systeem of tafelmicrofoon: Presence voorziet technische vertaal- en tolktools voor elk type live meeting en event. Zodat u helemaal gerust bent, voorzien we minstens één technicus ter plaatse. De Presence hardware combineren met uw in-house installatie? Geen probleem! Onze technici schakelen snel en sluiten ons materiaal vlot aan op uw eigen apparatuur.

Tolkencabine

De tolkencabines van Presence zijn ISO gecertificeerd, geluidsdicht en creëren de ideale werkomgeving voor 2 tolken. De tolken ontvangen het geluid helder en rechtstreeks met hun headset en vertalen via een speciale console en microfoon. Aangezien de cabine zich vaak achteraan in de ruimte bevindt, hebben de tolken een goed zicht op de deelnemers zonder hen te storen.

Headsets & ontvangers

Bij aanvang van live congressen en events, krijgt het publiek een headset en infrarood ontvanger. Elke deelnemer stemt af op het juiste kanaal en ontvangt zo de gepaste vertolking via de headset.  Op zoek naar een alternatief? Ga dan voor een efficiënte aanpak en laat de deelnemers hun smartphone gebruiken in plaats van de infrarood ontvanger. Handig!

Tafelmicrofoons en headsets

Panels, rondetafelgesprekken, vergaderingen in U-shape, … Live meetings met veel interactie vragen om sterke technische support. Presence voorziet voor elke deelnemer een tafelmicrofoon met headset, dynamische vertaaltools die gesprekken en discussies vlot laten verlopen.

Tourguide sets

Een tourguide set (ook fluisterset of bidule genoemd) is ideaal voor compacte groepen met een beperkt aantal talen. Deze draagbare koffer bevat ontvangers, headsets en microfoons, afgestemd op de grootte van het publiek. De tolk fluistert in de microfoon en de deelnemers volgen de vertolking aan de hand van een hoofdtelefoon via radiofrequentie. Gemakkelijk én budgetvriendelijk!

Randapparatuur

Naast cabines en headsets, staat Presence ook in voor de totale omkadering van uw meertalige live meeting. Geluidsinstallaties, microfoons, schermen, laptops, tablets, … Wij hebben alles in huis voor de opbouw van een volledige installatie. Minder papier, meer on-screen? Onze technische support verloopt steeds meer digitaal, wat een gunstig effect heeft op uw ecologische voetafdruk.

De technicus

Uw live meeting in ervaren handen, van eerste check tot finale demontage? Presence voorziet een technicus die de installatie tijdig opbouwt, nauwkeurig test en bijstuurt waar nodig. Ook tijdens de meeting blijft onze expert permanent ter plaatse zodat uw event vlot en vlekkeloos verloopt.

De kenmerken van een hybride meeting

  • Het is een combinatie van deelnemers, sprekers en sessies op locatie en op afstand
  • Gebruik van eigen apparatuur thuis in combinatie met "live hardware" op locatie
  • Technische ondersteuning, ondersteuning tijdens uw meetings en bij de moderatie, zowel op locatie van op afstand

Hoe werkt een hybride meeting?

Kan niet iedereen uw uw meeting persoonlijk bijwonen? Wij hebben hier een oplossing voor. Sommige deelnemers kunnen bijvoorbeeld samenkomen in een meetingroom, terwijl andere deelnemers de vergadering op afstand volgen.

Onze technicus zal op locatie aanwezig zijn Onze technicus zal ter plaatse zijn om de hardware apparatuur (zoals camera's, microfoons, headsets) te installeren en de benodigde systemen te testen. Tijdens de hybride meeting zal hij het geluid- en videosignaal naar de tolken streamen. Dit garandeert dat alle deelnemers de vertolking live ontvangen.

Simultaanvertolking kan nodig zijn tijdens uw hybride meeting, maar de tolken kunnen op afstand werken. Zij ontvangen geluid direct via onze technische oplossing en hardware-apparatuur waardoor ze de deelnemers van vertolking kunnen voorzien.

De Presence-coördinator zal uw SPOC (single point of contact) zijn. Doordat deze coördinator direct met u, de technicus en de tolken in contact staat, is hij/zij altijd op de hoogte van de status van elk project en kan hij/zij indien nodig direct wijzigingen in de aanvragen aanbrengen.  

Een online moderator maakt de communicatie mogelijk tussen deelnemers online en op afstand. Hij of zij zorgt ervoor dat uw hybride meeting soepel verloopt.

Dankzij de hybride opzet kan de notulist ook van thuis uit werken, aangezien hij/zij de vergadering kan volgen via onze streamingoplossingen.

Heb je binnenkort een hybride meeting?
Neem contact op!

Wat zijn de meest voorkomende valkuilen van hybride meetings?

Na de COVID-pandemie staan bedrijven voor een nieuwe uitdaging: hybride meetings en events. Maar laten we, voordat u er halsoverkop in duikt, eerst leren van de 5 meest voorkomende valkuilen waarvan bedrijven denken dat ze er niet in zullen trappen.

  • Technische eisen

De koppeling met bestaande systemen/apparatuur moet worden getest om te controleren of alles naar behoren werkt. Er is een stabiele internetverbinding nodig om ervoor te zorgen dat uw externe deelnemers, sprekers, tolken en andere belanghebbenden de hybride meeting probleemloos kunnen volgen.

  • Technisch onderlegde deelnemers op afstand

Zorg ervoor dat iedereen goed voorbereid is; geef deelnemers een handleiding of richtlijnen voor het verbinden met en het gebruik van het platform.

  • Meetingetiquette

Net als bij een livemeeting is het ook tijdens het bijwonen van een online meeting belangrijk om basisetiquette in acht te nemen. Er is een aantal dingen waar u op moet letten.

  • Wettelijke naleving

Hoe zit het met de gegevensbescherming? Worden problemen met de firewall op voorhand aangepakt? Staat uw bedrijf toe dat u de app downloadt of dat u met Chrome werkt?

  • Verschil in verwachtingen/ervaringen

Vergeet niet dat mensen op locatie en op afstand verschillende verwachtingen en ervaringen hebben. Een praatje in de koffiecorner of via de laptop is niet hetzelfde.

Laat u niet afschrikken door de complexiteit. Wij zorgen ervoor dat u niet vergeet!

Hoe werkt een online meeting?

Een online platform, computer of smartphone en internet. Dat is alles wat u nodig heeft om een virtuele meeting te organiseren!

Een virtuele meeting vindt plaats via een browsertoepassing of app die u kunt downloaden op uw computer of smartphone. Met deze online vergadersoftware kunnen deelnemers met elkaar communiceren en de meeting thuis volgen.

Mogelijk heeft u tijdens uw online meeting een simultane vertaling nodig, maar in dit geval hoeven onze tolken niet op locatie te zijn, ze kunnen op afstand werken. Via onze technische oplossing ontvangen ze geluid rechtstreeks en kunnen ze de deelnemers zo van een vertaling voorzien.

Behalve tolken kan er ook een online technicus geleverd worden tijdens uw virtuele meeting. Deze zal vóór en tijdens de meeting aanwezig zijn om de nodige systemen op te zetten, aan te sluiten en te testen. Ook tijdens de meeting zal de technicus alles in de gaten houden om ervoor te zorgen dat uw meeting soepel verloopt.

Een online moderator maakt de communicatie tussen deelnemers online mogelijk. Hij of zij zorgt ervoor dat uw virtuele meeting soepel verloopt.

Ook notuleren tijdens online meetings is mogelijk. Wij kunnen ervoor zorgen dat de notulist thuis kan werken door de meeting via onze streamingoplossingen te volgen.

Heeft u binnenkort een online meeting op de planning staan?

Wij helpen u graag!

Kies het juiste platform voor uw online meeting

Er is tegenwoordig veel mogelijk tijdens uw virtuele of online vergadering. Zorg ervoor dat u het perfecte interactieve vergaderplatform kiest (bijvoorbeeld ZOOM, InEvent, VoiceBoxer, KUDO, Teams, enz.).

Bent u op zoek naar een overzicht van de verschillende functies die onze platforms bieden voor uw virtuele meeting? Gebruik onze handige checklist om te bepalen welke functies u nodig heeft voor uw meeting of event! Afhankelijk van uw wensen en behoeften laten we u weten welk virtuele platform het meest geschikt is.

Vul onze online checklist in!
Live meetings

Meertalige live meetings door Presence

Presence is al meer dan 20 jaar uw tolk- en vertaalbureau  voor het inschakelen van professionele vertalers-tolken en audiovisueel materiaal. Wij ondersteunen u met tolken in alle wereldtalen talen, ook voor online meetings en meertalige conference calls.

Dankzij ons netwerk van native speakers verzekeren wij tolkdiensten van het hoogste niveau. Een online tolk of fysiek ter plaatse? Wij duiken graag in ons wereldwijd netwerk van AV partners en tolken. Heeft u specifieke wensen? Geen probleem! Wij zijn benieuwd naar uw plannen voor uw meertalige live meeting. Samen zorgen we ervoor dat u uw gesprekspartners u in de juiste taal te woord kunt staan!

Technische ondersteuning voor uw meertalige live meetings?

Contacteer ons