De IPU is de wereldwijde organisatie van nationale parlementen. Deze organisatie zag het licht in 1889 als de eerste multilaterale politieke organisatie in de wereld ter bevordering van de samenwerking en de dialoog tussen alle naties. Vandaag promoot de IPU de democratie en helpt de organisatie parlementen om sterker, jeugdiger, genderevenwichtig en diverser te worden. 178 leden-parlementen, 14 geassocieerde leden en steeds meer parlementariërs uit heel de wereld zijn betrokken bij hun werkzaamheden.

In het kader van de eerste van de twee jaarlijkse internationale vergaderingen van de IPU, werden de 144e Algemene Vergadering van de IPU en de daarmee samenhangende vergaderingen georganiseerd door het parlement van Indonesië. De algemene vergadering vond plaats in Nusa Dua, Bali (Bali International Convention Centre) van zondag 20 maart tot donderdag 24 maart 2022. Aangezien de COVID-19-maatregelen werden versoepeld, konden honderden parlementsleden uit de hele wereld opnieuw (coronaveilig) fysiek bijeenkomen.

Presence had dit jaar opnieuw het voorrecht om te kunnen werken voor de IPU en tolkdiensten voor hun algemene vergaderingen te kunnen leveren.  Presence stuurde een team van 30 tolken naar Bali; nog eens 22 andere tolken werkten online voor vergaderingen op locatie.

Tijdens de 144e Algemene Vergadering kregen afgevaardigden in het kader van het Algemeen Debat de mogelijkheid om te beraadslagen, van gedachten te wisselen en parlementaire acties op te starten om de dringende klimaatproblemen aan te pakken waar alle landen in de wereld mee te maken krijgen. De IPU-leden moesten nagaan welke parlementaire acties er moeten worden ondernomen om de impact van de klimaatcrisis te verminderen en het Akkoord van Parijs te implementeren.

Met de oorlog in Oekraïne in het achterhoofd namen de IPU-leden een resolutie aan over een herziening en nieuwe definitie van de benadering van vredesprocessen met het oog op het bevorderen van een duurzame vrede.

Verder werden er twee nieuwe tools voor parlementsleden voorgesteld: een handboek in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie over de versterking van de voorzorgsmaatregelen op het gebied van gezondheidsbescherming, en het derde mondiale parlementaire verslag over publieke betrokkenheid bij het werk van het parlement, in samenwerking met het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.

Er waren inderdaad veel agendapunten. Voor onze tolken was het niet alleen een grote eer om tijdens zo'n belangrijk congres te kunnen werken, maar het team ter plaatse heeft het er ook erg leuk gehad.

Wilt u graag weten wat wij voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gesprek - uiteraard geheel vrijblijvend. Samen zullen we uw behoeften en verwachtingen analyseren en zullen we nagaan hoe voordelig een samenwerking tussen uw bedrijf en Presence kan zijn.

Brontekst: IPU Assembly aims to intensify parliamentary action on the climate emergency. (14 maart 2022). Inter-Parliamentary Union. Op 23 maart 2022 geraadpleegd op https://www.ipu.org/news/press-releases/2022-03/ipu-assembly-aims-intensify-parliamentary-action-climate-emergency

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons