Organiseren

Een meeting of evenement organiseren, doe je niet in een vingerknip. Misschien neemt u met plezier een stukje van de organisatie voor uw rekening en zoekt u enkel een event partner op afroep. Of wenst u de gehele organisatie van uw meeting of  business event toe te vertrouwen aan een ervaren partij gespecialiseerd in event organisatie. Presence springt bij waar nodig!

Met jaren ervaring, ruime expertise en een bruisend netwerk van straffe partners bekijken, begeleiden en boosten we uw meeting of  evenement in al haar organisatorische facetten. Van mooie boottochten, over inspirerende stadsbezoeken, tot stipt vervoer. Onze meeting en event organisatie speelt precies in op uw organisatorische noden.

Meeting en event organisatie mét of zónder alles erop en eraan

Vergaderlocaties

Onze event managers zoeken en vinden een evenementenlocatie met enerzijds allure en anderzijds handige faciliteiten zoals ruime vergaderzalen, meertalige medewerkers, presentatieschermen …

Hotelreservaties

Presence heeft een neus voor klassevolle hotels. Wij vergelijken prijzen, schuiven een selectie naar voren en boeken de nodige overnachtingen. Uw deelnemers en u kunnen op beide oren slapen.

Reisplanningen

Of uw gasten nu van vlakbij komen of overzees, Presence zorgt ervoor dat iedereen tijdig en zorgeloos uw meeting of event bereikt. Wij reserveren de juiste vliegtickets, treintickets en taxi’s op het juiste moment.

Avondactiviteiten

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. ‘s Avonds is er tijd en ruimte voor ontspanning. Wij brengen uw gezelschap tot bij de mooiste trekpleisters en de lekkerste restaurants.

Hand-outs

De agenda van uw meeting of event of de hand-outs van de presentaties? Wij zorgen voor het kwalitatief drukken en tijdig bezorgen van alle materialen aan uw genodigden. Voorbereiding is key!

De kenmerken van een hybride meeting

  • Het is een combinatie van deelnemers, sprekers en sessies op locatie en op afstand
  • Gebruik van eigen apparatuur thuis in combinatie met "live hardware" op locatie
  • Technische ondersteuning, ondersteuning tijdens uw meetings en bij de moderatie, zowel op locatie van op afstand

Hoe werkt een hybride meeting?

Kan niet iedereen uw uw meeting persoonlijk bijwonen? Wij hebben hier een oplossing voor. Sommige deelnemers kunnen bijvoorbeeld samenkomen in een meetingroom, terwijl andere deelnemers de vergadering op afstand volgen.

Onze technicus zal op locatie aanwezig zijn Onze technicus zal ter plaatse zijn om de hardware apparatuur (zoals camera's, microfoons, headsets) te installeren en de benodigde systemen te testen. Tijdens de hybride meeting zal hij het geluid- en videosignaal naar de tolken streamen. Dit garandeert dat alle deelnemers de vertolking live ontvangen.

Simultaanvertolking kan nodig zijn tijdens uw hybride meeting, maar de tolken kunnen op afstand werken. Zij ontvangen geluid direct via onze technische oplossing en hardware-apparatuur waardoor ze de deelnemers van vertolking kunnen voorzien.

De Presence-coördinator zal uw SPOC (single point of contact) zijn. Doordat deze coördinator direct met u, de technicus en de tolken in contact staat, is hij/zij altijd op de hoogte van de status van elk project en kan hij/zij indien nodig direct wijzigingen in de aanvragen aanbrengen.  

Een online moderator maakt de communicatie mogelijk tussen deelnemers online en op afstand. Hij of zij zorgt ervoor dat uw hybride meeting soepel verloopt.

Dankzij de hybride opzet kan de notulist ook van thuis uit werken, aangezien hij/zij de vergadering kan volgen via onze streamingoplossingen.

Heb je binnenkort een hybride meeting?
Neem contact op!

Wat zijn de meest voorkomende valkuilen van hybride meetings?

Na de COVID-pandemie staan bedrijven voor een nieuwe uitdaging: hybride meetings en events. Maar laten we, voordat u er halsoverkop in duikt, eerst leren van de 5 meest voorkomende valkuilen waarvan bedrijven denken dat ze er niet in zullen trappen.

  • Technische eisen

De koppeling met bestaande systemen/apparatuur moet worden getest om te controleren of alles naar behoren werkt. Er is een stabiele internetverbinding nodig om ervoor te zorgen dat uw externe deelnemers, sprekers, tolken en andere belanghebbenden de hybride meeting probleemloos kunnen volgen.

  • Technisch onderlegde deelnemers op afstand

Zorg ervoor dat iedereen goed voorbereid is; geef deelnemers een handleiding of richtlijnen voor het verbinden met en het gebruik van het platform.

  • Meetingetiquette

Net als bij een livemeeting is het ook tijdens het bijwonen van een online meeting belangrijk om basisetiquette in acht te nemen. Er is een aantal dingen waar u op moet letten.

  • Wettelijke naleving

Hoe zit het met de gegevensbescherming? Worden problemen met de firewall op voorhand aangepakt? Staat uw bedrijf toe dat u de app downloadt of dat u met Chrome werkt?

  • Verschil in verwachtingen/ervaringen

Vergeet niet dat mensen op locatie en op afstand verschillende verwachtingen en ervaringen hebben. Een praatje in de koffiecorner of via de laptop is niet hetzelfde.

Laat u niet afschrikken door de complexiteit. Wij zorgen ervoor dat u niet vergeet!

Hoe werkt een online meeting?

Een online platform, computer of smartphone en internet. Dat is alles wat u nodig heeft om een virtuele meeting te organiseren!

Een virtuele meeting vindt plaats via een browsertoepassing of app die u kunt downloaden op uw computer of smartphone. Met deze online vergadersoftware kunnen deelnemers met elkaar communiceren en de meeting thuis volgen.

Mogelijk heeft u tijdens uw online meeting een simultane vertaling nodig, maar in dit geval hoeven onze tolken niet op locatie te zijn, ze kunnen op afstand werken. Via onze technische oplossing ontvangen ze geluid rechtstreeks en kunnen ze de deelnemers zo van een vertaling voorzien.

Behalve tolken kan er ook een online technicus geleverd worden tijdens uw virtuele meeting. Deze zal vóór en tijdens de meeting aanwezig zijn om de nodige systemen op te zetten, aan te sluiten en te testen. Ook tijdens de meeting zal de technicus alles in de gaten houden om ervoor te zorgen dat uw meeting soepel verloopt.

Een online moderator maakt de communicatie tussen deelnemers online mogelijk. Hij of zij zorgt ervoor dat uw virtuele meeting soepel verloopt.

Ook notuleren tijdens online meetings is mogelijk. Wij kunnen ervoor zorgen dat de notulist thuis kan werken door de meeting via onze streamingoplossingen te volgen.

Heeft u binnenkort een online meeting op de planning staan?

Wij helpen u graag!

Kies het juiste platform voor uw online meeting

Er is tegenwoordig veel mogelijk tijdens uw virtuele of online vergadering. Zorg ervoor dat u het perfecte interactieve vergaderplatform kiest (bijvoorbeeld ZOOM, InEvent, VoiceBoxer, KUDO, Teams, enz.).

Bent u op zoek naar een overzicht van de verschillende functies die onze platforms bieden voor uw virtuele meeting? Gebruik onze handige checklist om te bepalen welke functies u nodig heeft voor uw meeting of event! Afhankelijk van uw wensen en behoeften laten we u weten welk virtuele platform het meest geschikt is.

Vul onze online checklist in!
Organiseren

Presence, uw ervaren meeting en event organisator

Presence kan meer dan 20 jaar relevante praktijkervaring voorleggen in event organisatie. Wij managen professionele nationale en internationale meetings en evenementen tot in het kleinste detail en dit voor tal van bruisende bedrijven. Als centraal aanspreekpunt leiden we alles in goede banen, zijn we steeds up-to-date over de lopende zaken en bieden we iedere kleine of grote vraag het hoofd. Laat ons uw meeting of event in handen nemen en focus u met een gerust hart op uw connecties!

Uw meeting of event laten organiseren door een ervaren event partner met ruime connecties?

Contacteer ons